S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača. Čo sú to cookies a ochrana osobných údajov Čo sú to cookies a ochrana osobných údajov
Ok

Tel: 07:30h - 14:30h + 421 918 046 176 - pracovné dni. Kontaktujte Nás.

Kontakt

TifanTEX s.r.o.
951 36, Lehota 623
tel: +421 918 046 176
podpora(a)tifantex.sk

Ochrana osobných údajov


PREHLÁSENIE PREVÁDZKOVATEĽA O SPRACÚVAVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV




Prevádzkovateľ TifanTEX s.r.o. so sídlom Lehota 623 Lehota, 951 36, IČO: 45955824 ako prevádzkovateľ webového sídla [ https://tifantex.sk/ ] (ďalej len „prevádzkovateľ“), že na zaistenie ochrany práv dotknutých osôb prijal primerané technické a organizačné opatrenia, ktoré deklarujú zákonné spracúvanie osobných údajov. Prevádzkovateľ ďalej zaviedol transparentný systém zaznamenávania bezpečnostných incidentov a akýchkoľvek otázok zo strany dotknutej osoby, ako aj iných osôb.


Jednotlivé informácie sa môže dotknutá osoba dozvedieť aj telefonicky na: +421 918 046 176 , emailom: podpora@tifantex.sk , osobne na adrese Lehota 623 Lehota, 951 36, alebo na webovom sídle prevádzkovateľa [ https://tifantex.sk/ochrana-osobnych-udajov ].


Nižšie uvádzame informácie o spracúvaní a ochrane osobných údajov v zmysle nariadenia EP a Rady EÚ č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) a zákona SR č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len: „zákon o ochrane osobných údajov“).



1. Prevádzkovateľ


TifanTEX s.r.o.
Lehota 623 Lehota, 951 36
IČO: 45955824


Vaše údaje spracúvame pre vlastné účely ako Prevádzkovateľ. To znamená, že my stanovujeme účely, pre ktoré Vaše osobné údaje zhromažďujeme, určujeme prostriedky spracúvania a zodpovedáme za ich riadne vykonanie.



2. Zoznam našich sprostredkovateľov a príjemcov, ktorí spracúvajú Vaše osobné údaje



Pri navštívení nášho webového sídla [ https://tifantex.sk/ ] , pri vyžiadaní, pri zaregistrovaní užívateľského konta a zasielaní marketingových materiálov – newslettrov, Vaše údaje spracúva aj ďalší subjekt, ktorý sa nachádza v postavení sprostredkovateľa alebo príjemcu:

Subjekt

Typ služby

Bohemiasoft s.r.o., Rudolfovská tř. 247/85 PSČ 37001
České Budějovice IČO: 28090403

dodávateľ technológií a cloudových služieb,
správca webového sídla, hosting

Express One Slovakia s.r.o., Senecká cesta 1, 900 28 
Ivánka pri Dunaji. IČO: 31 342 621
Obchodný register okresného súdu
Bratislava 1: Sro, vložka č. 4376/B

doručovateľ objednávky - zásielok,
vyzdvihnutie zásielok od zákazníka,
poskytovanie poštových a zasielateľských služieb

Slovenská pošta, a. s.
Partizánska cesta 9
975 99 Banská Bystrica IČO  36 631 124

doručovateľ objednávky - zasielky,
poskytovanie poštových a zasielateľských služieb

Slovak Parcel Service s.r.o., Senecká cesta 1, 900 28
Ivánka pri Dunaji. IČO: 31 329 217
Obchodný register okresného súdu
Bratislava 1: Sro, vložka č. 3215/B

doručovateľ objednávky - zásielok,
vyzdvihnutie zásielok od zákazníka,
poskytovanie poštových a zasielateľských služieb

Packeta Slovakia s. r. o. Kopčianska 3338/82A
851 01 Bratislava
Obchodný register okresného súdu
Bratislava 1: Sro, vložka č. 05158/B

doručovateľ objednávky - zásielok,
vyzdvihnutie zásielok od zákazníka,
poskytovanie poštových a zasielateľských služieb

ComGate Payments, a.s.,
sídlo Gočárova třída 1754/48b, 500 02
Hradec Králové,
IČ: 279 24 505, DIČ CZ27924505,
Zapísaná: 16. července 2007,
spisová značka B 3755
vedená u Krajského soudu v Hradci Králové

Poskytovateľ online platobnej brány
Platobné tlačítka, platba kartou


3. Účel spracúvania osobných údajov


V mene TifanTEX s.r.o. ako prevádzkovateľ, získavame od Vás iba tie údaje, ktoré skutočne potrebujeme na poskytnutie plnohodnotnej služby - spracovanie, odoslanie a riadne doručenie Vašej objednávky, pri poskytovaní klientskej a produktovej podpory, alebo pri vybavovaní prípadne vzniknutých reklamácií. Účely spracúvania osobných údajov pri  jednotlivých procesných krokoch sú:

• Pri komunikácii s klientmi telefonicky, osobne, formou elektronickej/papierovej pošty, spracúvame údaje v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR – oprávneného záujmu za účelom reakcie na Vami podaný dopyt/podnet alebo otázku ohľadne poskytovaných služieb a dodávaných produktov, kedy je nevyhnutné verifikovať relevantnosť požiadavky, alebo realizovať prípadný následný kontakt Vás ako dotknutej osoby


• V prípade prejavenia záujmu o naše služby, pri vytváraní objednávky produktov/služieb telefonicky, osobne, formou elektronickej/papierovej pošty alebo priameho nákupu prostredníctvom internetového obchodu [ https://tifantex.sk/ ] spracúvame údaje v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR – kde spracúvanie údajov je nevyhnutné na vykonávanie potrebných opatrení podľa Vašich požiadaviek ako objednávateľa pred uzatvorením a potvrdením objednávky, čiže počas procesu predzmluvného vzťahu - napr. identifikácia klienta počas vytvárania, definovania alebo úpravy objednávky, určenie alebo zmena adresy a času dodania, prípadne doplnenia iných potrebných údajov na uzatvorenie objednávky



• Po potvrdení objednávky, čiže po vzniknutí zmluvného vzťahu medzi prevádzkovateľom TifanTEX s.r.o. a Vami ako dotknutou osobou objednávateľom / klientom, pri potrebnej kooperatívnej komunikácií s klientom, pri informovaní o zmenách stavu objednávky, pri finálnom osobnom doručovaní, alebo pri príprave a vystavovaní daňového dokladu (faktúry) spracúvame údaje v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR – kde spracúvanie údajov je nevyhnutné pre naplnenie zmluvného vzťahu, ktorej zmluvnou stranou ste Vy ako dotknutá osoba klient



• Prostredníctvom webového sídla TifanTEX s.r.o. máte možnosť si dobrovoľne vytvoriť a zaregistrovať užívateľské konto, prostredníctvom ktorého je možné realizovať zjednodušené online nakupovanie a evidenciu všetkých nákupov, alebo zaregistrovať si emailovú adresu ako odberateľ produktových noviniek - newslettrov, kde spracúvame údaje v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia GDPR – na základe udeleného súhlasu so spracúvaním Vašich osobných údajov za účelom vytvorenia a vedenia užívateľského konta, alebo za účelom zasielania aktuálnych noviniek formou newslettrov na poskytnutú emailovú adresu



4. Zoznam spracúvaných osobných údajov




• Údaje pri registrácií na odber newslettera – produktových noviniek

-  Adresa elektronickej pošty



• Údaje potrebné pre registráciu užívateľského konta

- Meno a priezvisko
- Adresa elektronickej pošty
- Adresa trvalého bydliska, prípadne iná korešpondenčná adresa pre doručenie zásielky
- Telefónne číslo
- Osobné prístupové heslo



• Údaje potrebné pre realizáciu objednávky

- Meno a priezvisko
- Adresa elektronickej pošty
- Adresa trvalého bydliska, prípadne iná korešpondenčná adresa pre doručenie zásielky
- Telefónne číslo



• Fakturačné údaje

- Meno a priezvisko
- Adresa trvalého bydliska, prípadne iná korešpondenčná adresa pre potreby fakturácie
- číslo účtu / IBAN


• Kontaktné údaje v prípade doručovania zásielky

- Meno a priezvisko
- Adresa trvalého bydliska alebo iná korešpondenčná adresa pre doručenie zásielky
- Telefónne číslo - pre potreby potvrdenia dátumu, času a miesta doručenia, alebo v prípadne vykonania zmeny v objednávke
- Adresa elektronickej pošty - pre potreby zaslania elektronického potvrdenia objednávky a zmeny stavu objednávky, pre zaslanie dokladu o zakúpení tovaru (faktúra), zároveň ako núdzový komunikačný prostriedok ak zákazník nie je dostupný na uvedenom telefónnom čísle.



5. Doba spracúvania a uchovávania Vašich osobných údajov



Vaše osobné údaje, ktoré sme spracovali, alebo spracúvame v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia GDPR – v rámci plnenia záväzkov prevádzkovateľa TifanTEX s.r.o. voči objednávateľom a klientom, ďalej spracúvame za účelom splnenia si našich zákonných povinností na úseku daní a účtovníctva, ktoré nám vyplývajú zo všeobecne záväzných právnych predpisov (napr. uchovávanie jednotlivých účtovných záznamov Vašich potvrdených objednávok a fakturácie pre účely doručenia vybraného tovaru na Vašu kontaktnú adresu v zmysle zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov, pre prípady preukázania splnenia si daňových povinností v zmysle daňových právnych predpisov zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov, zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní a pod.), musíme uchovávať po dobu stanovenú príslušnými právnymi predpismi. V každom prípade sa ale riadime zásadou minimalizácie uchovávania osobných údajov v zmysle čl. 5 ods. 1 písm. e) Nariadenia GDPR a preto budú Vaše osobné údaje, ktoré nepodliehajú archivácii podľa osobitných právnych predpisov, vymazané alebo anonymizované.



Osobné údaje spracúvané v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia GDPR – na základe Vami udeleného súhlasu so spracúvaním osobných údajov za účelom vytvorenia a vedenia užívateľského konta, alebo za účelom zasielania aktuálnych marketingových noviniek spracúvame údaje po dobu 3 rokov , alebo do odvolania súhlasu. V prípade končiacej doby spracúvania údajov  realizujme kontakt písomnou formou alebo prostredníctvom elektronickej pošty, kedy je možné súhlas so spracúvaním osobných údajov na definovaný účel obnoviť a predĺžiť na nasledujúce obdobie spracúvania. V prípade neudelenia súhlasu pri obnovovaní a predlžovaní účelu spracúvania, alebo nereagovaní na vykonaný kontakt, Vaše osobné údaje už nebudeme ďalej spracúvať - tzn. automaticky údaje vyradíme z evidencie, elektronické údaje technicky vymažeme zo systémov a fyzicky skartujeme.



Osobné údaje spracúvané v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR – na základe oprávneného záujmu, ktoré boli získané pri reakcii na Vami podaný dopyt/podnet alebo otázku ohľadne poskytovaných služieb a dodávaných produktov, kedy bolo nevyhnutné verifikovať relevantnosť požiadavky, alebo realizovať prípadný následný kontakt klienta/dotknutej osoby, po vybavení neboli následne postúpené do  predzmluvného  alebo zmluvného vzťahu sú bezodkladne vymazané.



Ako Prevádzkovateľ zabezpečíme výmaz osobných údajov bez zbytočného odkladu po tom, ako: boli ukončené všetky zmluvné vzťahy medzi Vami a Prevádzkovateľom; a/alebo



- zanikli všetky Vaše záväzky voči Prevádzkovateľovi; a/alebo
- boli vybavené všetky Vaše reklamácie a žiadosti; a/alebo
- boli vysporiadané všetky ďalšie práva a povinnosti medzi Vami a Prevádzkovateľom ; a/alebo
- boli naplnené všetky účely spracúvania stanovené právnymi predpismi alebo účely spracúvania, na ktoré ste nám dali súhlas, ak spracúvanie prebiehalo na základe súhlasu dotknutej osoby; a/alebo
- uplynula lehota, na ktorý bol súhlas udelený alebo dotknutá osoba svoj súhlas odvolala; a/alebo
- bolo vyhovené žiadosti dotknutej osoby o výmaz osobných údajov a bol naplnený niektorý z dôvodov odôvodňujúcich vyhovenie tejto žiadosti; a/alebo
- nastala rozhodná právna skutočnosť pre skončenie účelu spracúvania a zároveň uplynula aj ochranná retenčná lehota vymedzená s ohľadom na princíp minimalizácie doby uchovávania osobných údajov;
- a súčasne netrvá oprávnený záujem Prevádzkovateľa, zanikli všetky povinnosti Prevádzkovateľa stanovené všeobecne záväznými právnymi predpismi, ktoré si vyžadujú uchovávanie osobných údajov dotknutej osoby (najmä na účely archivácie, výkonu daňovej kontroly a pod.), alebo ktoré by bez ich uchovania nebolo možné splniť.




Akékoľvek náhodne získané osobné údaje v žiadnom prípade ďalej systematicky nespracúvame na žiadny nami vymedzený účel. Ak je to možné, informujeme dotknutú osobu, ktorej náhodne získané osobné údaje patria o ich náhodnom získaní a podľa povahy prípadu jej poskytneme potrebnú súčinnosť vedúcu k obnoveniu kontroly nad jej osobnými údajmi. Ihneď po týchto nevyhnutných úkonoch smerujúcich k vyriešeniu situácie, všetky náhodne získané osobné údaje bezodkladne bezpečným spôsobom zlikvidujeme.


V prípade záujmu o ďalšie informácie o konkrétnej dobe uchovávania Vašich osobných údajov nás prosím kontaktujte prostredníctvom kontaktných údajov uvedených na našom webovom sídle



6. Zverejnenie údajov


Prevádzkovateľ získané údaje v žiadnom prípade nezverejňuje.




7. Cezhraničný prenos osobných údajov


Cezhraničný prenos osobných údajov sa neuskutočňuje.




8. Práva a povinnosti dotknutej osoby



- Zákazník je povinný uviesť iba úplné a pravdivé údaje.
- Zákazník sa zaväzuje, že v prípade zmeny svoje údaje zaktualizuje a to najneskôr pred zrealizovaním prvej objednávky nasledujúcej po vzniku zmeny.
- Zákazník sa zaväzuje, že ak poskytne osobné údaje tretej osoby (meno, priezvisko, telefónne číslo), robí tak iba s jej súhlasom a dotknutá osoba je oboznámená s postupmi, právami a povinnosťami, ktoré sú uvedené na tejto stránke.
- Ako náš klient a dotknutá osoba máte v stanovenom rozsahu právo rozhodovať o nakladaní s Vašimi osobnými údajmi. Uplatniť nižšie uvedené práva si môžete:
- Osobne na kontaktom mieste prevádzkovateľa Lehota 623 Lehota, 951 36;
- Prostredníctvom našej zákazníckej linky: +421 918 046 176 ;
- Prostredníctvom elektronickej pošty: podpora@tifantex.sk   ;
- Písomne na adrese Prevádzkovateľa: TifanTEX s.r.o., Lehota 623 Lehota, 951 36



Budeme sa Vám snažiť odpovedať čo najskôr, vždy Vám však odpovieme najneskôr do 30 dní od doručenia Vašej žiadosti. Platné právne predpisy a Nariadenie GDPR, resp. Zákon Vám zabezpečujú najmä:



Právo na prístup – Máte právo od nás požadovať potvrdenie o tom, či sa spracúvajú Vaše osobné údaje, a pokiaľ tomu tak je, získať kópiu týchto údajov a dodatočné informácie vyplývajúce z čl. 15 Nariadenia, resp. § 21 Zákona. V prípade, že o Vás získavame veľké množstvo údajov, môžeme od Vás požadovať, aby ste špecifikovali svoju požiadavku na okruh konkrétnych údajov, ktoré o Vás spracúvame.



Právo na opravu – K tomu, aby sme o Vás neustále spracúvali len aktuálne osobné údaje potrebujeme, aby ste nám ich zmenu oznámili čo najskôr ako nastane. V prípade, že o Vás spracúvame nesprávne údaje, máte právo požadovať ich opravu.



Právo na výmaz – Ak budú naplnené podmienky článku 14 Nariadenia, resp. § 23 Zákona, môžete požadovať výmaz Vašich osobných údajov. O výmaz preto môžete žiadať napríklad ak ste odvolali Váš súhlas so spracúvaním osobných údajov a neexistuje iný právny základ spracúvania, alebo v prípade, že Vaše osobné údaje spracúvame nezákonne, alebo sa pominul účel, na ktorý sme Vaše osobné údaje spracúvali a nespracúvame ich za iným kompatibilným účelom. Vaše údaje však nevymažeme ak sú potrebné na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.



Právo na obmedzenie spracúvania – Ak budú naplnené podmienky článku 18 Nariadenia, resp. § 24 Zákona, môžete od nás požadovať, aby sme obmedzili spracúvanie Vašich osobných údajov. O obmedzenie preto môžete žiadať napríklad počas toho, ako namietate správnosť spracúvaných údajov alebo v prípade, že je spracúvanie nezákonné a Vy si neželáte, aby sme údaje vymazali, ale potrebujete, aby ich spracúvanie bolo obmedzené počas toho ako si uplatníte Vaše práva. Vaše údaje naďalej spracúvame ak existujú dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.



Právo na prenosnosť – Ak je spracúvanie založené na Vašom súhlase alebo vykonávané za účelom plnenia zmluvy uzatvorenej s Vami a zároveň vykonávané automatizovanými prostriedkami, máte právo od nás obdržať Vaše osobné údaje, ktoré sme od Vás získali v bežne používanom strojovo čitateľnom formáte. Ak o to budete mať záujem a bude to technicky možné, Vaše osobné údaje prenesieme priamo k inému prevádzkovateľovi. Toto právo nebude možné uplatniť na spracúvanie vykonávané z dôvodu plnenia úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci.



Právo namietať voči spracúvaniu – Ak spracúvame Vaše osobné údaje z dôvodu plnenia úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci nám zverenej, alebo pokiaľ je spracúvanie vykonávané na základe našich oprávnených záujmov či oprávnených záujmov tretej strany, máte právo namietať voči takémuto spracúvaniu. Na základe Vašej námietky spracúvanie osobných údajov obmedzíme a pokiaľ nepreukážeme závažné oprávnené dôvody spracúvania, ktoré prevažujú nad Vašimi záujmami, právami a slobodami alebo dôvody na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov, osobné údaje naďalej spracúvať nebudeme a Vaše osobné údaje zmažeme. Máte právo kedykoľvek namietať proti spracúvaniu osobných údajov na účely priameho marketingu, vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s takýmto priamym marketingom. Po vznesení námietky Vaše osobné údaje už na tento účel spracúvať nebudeme.



Právo podať sťažnosť – Ak sa domnievate, že spracúvanie Vašich osobných údajov je v rozpore s Nariadením, resp. Zákonom, máte právo podať sťažnosť na jeden z príslušných dozorných orgánov, najmä v členskom štáte Vášho obvyklého pobytu, miesta výkonu práce alebo v miesta údajného porušenia. Pre územie Slovenskej republiky je dozorným orgánom Úrad pre ochranu osobných údajov, so sídlom: Hraničná 4826/12, 820 07 Bratislava, Slovenská republika, web: www.dataprotection.gov.sk, tel.: +421 /2/ 3231 3220.



Právo odvolať súhlas – Ak je spracúvanie Vašich osobných údajov založené na súhlase, máte právo tento súhlas kedykoľvek odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na už vykonané spracúvanie. Ak sa kedykoľvek neskôr rozhodnete, že máte záujem opätovne dostávať od nás obchodné a marketingové ponuky o našich produktoch a službách, svoj odvolaný súhlas (respektíve podanú námietku) môžete kedykoľvek znovu udeliť, a to ktoroukoľvek vyššie uvedenou formou kontaktu.


9. Kontaktné údaje Úradu a zodpovednej osoby

Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky

Adresa:
Hraničná 12
820 07, Bratislava 27
Slovenská republika
IČO: 36 064 220

Podateľňa:
pondelok – štvrtok: 8:00 - 15:00
piatok: 8:00 - 14:00

Telefonické konzultácie v oblasti ochrany osobných údajov:
Utorok a Štvrtok od 8:00 do 12:00 +421 2 323 132 20
Sekretariát predsedu úradu +421 2 323 132 11
Sekretariát úradu +421 2 323 132 14       
Fax: +421 2 323 132 34


Hovorca:
mobil: 0910 985 794
e-mail: hovorca@pdp.gov.sk

E-mail :


a) všeobecne: statny.dozor@pdp.gov.sk
b) pre poskytovanie informácií podľa zákona č. 211/2000 Z. z.: info@pdp.gov.sk
c) webové sídlo: webmaster@pdp.gov.sk
d) na podávanie žiadostí o poskytnutie informácie podľa zákona č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám využite on-line formulár.
e) emailová adresa, prostredníctvom ktorej Vám bude Úrad poskytovať poradenstvo v oblasti ochrany osobných údajov.  Je určená pre deti, mládež, študentov, učiteľov, rodičov, ktorí majú podozrenie, že ich osobné údaje boli zneužité: ochrana@pdp.gov.sk

Vzor návrhu na začatie konania o ochrane osobných údajov môžete nájsť na webovom sídle Úradu (https://dataprotection.gov.sk/uoou/sk/content/konanie-o-ochrane-osobnych-udajov).



10. Zabezpečenie webového sídla




Webové sídlo [ https://tifantex.sk/ ] používa pri akomkoľvek pripojení užívateľa a prenose akýchkoľvek údajov šifrované pripojenie SSL, ktoré znemožňuje prístup tretích osôb k prenášaným údajom počas ich prenosu na internete a pozmeňovanie takýchto údajov tretími osobami. Databázy prevádzkovateľa obsahujúce osobné údaje sú chránené šifrovaním a neverejnými prístupovými údajmi v súlade s najmodernejšími technickými štandardmi.




11. Zásady používania súborov cookies



V súlade s §55 ods.5 Zákona NRSR č. 351/2011 Z.z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov si vás dovoľujeme informovať o používaní cookies a upriamiť Vašu pozornosť na možnosť zmeny nastavenia svojho internetového prehliadača pre prípad, že vám aktuálne nastavenie využívania cookies nevyhovuje.



Čo sú cookies?



Súbory cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť do internetového prehliadača odosielané pri návšteve webových stránok a ukladané do Vášho zariadenia (počítača alebo do iného zariadenia s prístupom na internet, ako napr. smartphone alebo tablet) presnejšie do priečinka pre súbory internetového prehliadača. Cookies obvykle obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, dátum svojho vzniku a informácie pomocou ktorých si vie stránka „všimnúť“ určité vstupy, nastavenia a preferencie (napríklad prihlásenie sa, reč, veľkosť písma a iné preferencie zobrazovania) počas určitého času, takže ich nemusíte pri nasledujúcich návštevách alebo pri pohybe na stránke nanovo zadávať. Cookies môžu tiež slúžiť na zachytenie toho, ako stránku používate, a na jeho analýzu. Existujú tzv. session cookies, ktoré sa vymažú po zavretí okna prehliadača, a tzv. permanentné cookies, ktoré sa ukladajú počas dlhšieho časového obdobia na Vašom harddisku a až po uplynutí určeného času ich prehliadač vymaže.



Používanie cookies



Používaním stránok prevádzkovaných Lehota 623 Lehota, 951 36 vyjadrujete súhlas s použitím cookies v súlade s nastavením Vášho internetového prehliadača. Ak navštívite naše webové stránky, v prehliadači máte povolené prijímanie súborov cookies, nevykonáte zmenu nastavení internetového prehliadača a pokračujete v návšteve našich web stránok považujeme to za prijatie našich podmienok používania súborov cookies.

Súbory cookies, ktoré používame, nepoškodzujú váš počítač.

Aktualizácia cookies: Dňa 1. februára 2022 nadobudol účinnosť nový zákon č. 452/2021 Z. z. o elektronických komunikáciách, ktorý do nášho právneho poriadku zavádza smernicu Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2018/1972, ktorou sa ustanovuje európsky kódex elektronických komunikácií. Súbory cookies zbierame len tie, na ktoré Nám dáte súhlas. Tieto si viete nastaviť vo vyskakovacej lište o súboroch cookies. Bez súhlasu sú zbierané len technické cookies, tie, ktoré sú potrebné pre funkčnosť webu. Súhlas alebo nesúhlas si neskôr môžete taktiež nastaviť vo svojom prehliadači. Pokiaľ Nám súhlas neudelíte, nebudeme zbierať žiadne iné cookies okrem tých, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webu (technické cookies.) Kompletné nastavenia, informácie nájdete v lište cookies.




Prečo používame cookies?



Cookies používame s cieľom optimálne vytvárať a neustále skvalitňovať naše služby, prispôsobiť ich Vašim záujmom a potrebám, zlepšovať ich štruktúru a obsah, ako aj na vytváranie zaujímavých ponúk pre Vás. Prevádzkovateľ Lehota 623 Lehota, 951 36 nepoužíva údaje získané používaním cookies ako kontaktné údaje na kontaktovanie prostredníctvom pošty, elektronickej pošty alebo telefónu. V rozsahu, v akom jednotlivé implementované cookies spracúvajú údaje, dochádza k spracúvaniu v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. f) Nariadenia GDPR – oprávneného záujmu za účelom zachovania čo najlepšej funkcionality a optimalizácii internetovej stránky a propagačných nástrojov, na cielený a efektívny marketing.




Ako môžete nastavenia cookies zmeniť?



Väčšina internetových prehliadačov je pôvodne nastavená na automatické akceptovanie cookies. Toto nastavenie môžete zmeniť zablokovaním cookies alebo upozornením v prípade, že sa majú cookies poslať do vášho zariadenia. Inštrukcie na zmenu cookies nájdete vo voľbe „ pomoc“ každého prehliadača. Ak používate rozličné zariadenia na prístup k stránkam (napr. počítač, smartphone, tablet), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť vašim preferenciám cookies.

Konkrétny postup pre najpoužívanejšie webové prehliadače nájdete tu:

Chrome
Safari
Internet Explorer
Firefox
Android

Prečo si ponechať nastavenie cookies?

Používanie cookies a ich povolenie vo webovom prehliadači je na vašom rozhodnutí. V prípade zmeny ich nastavenia však môžu mať niektoré naše webové stránky obmedzenú funkčnosť a znížený užívateľský komfort.

Veľkoobchodná spolupráca - predávajte s Nami!

Veľkoobchod

Kontakty

Prevádzkovateľ internetového obchodu- Fakturačné údaje:

TifanTEX s.r.o. ,Lehota 623, 951 36 . Lehota pri Nitre

IČO: 45955824
DIČ: 2023161525
IČ DPH: SK2023161525


Kontakty:

+421 918 046 176 ( Po-Pia: 8:00 - 14:00hod )
+421 911 807 800 - Odberné miesto Lehota pri Nitre ( Po-Pia: 7:30 - 16:30hod )


E-mail: podpora@tifantex.sk - Objednávky, platby, fakturácia, reklamácie, ostatné informácie

objednávky, reklamačné oddelenie a ostatné informácie: +421 918 046 176 ( Po-Pia: 8:00 - 14:00hod )

Bankové spojenie: 5052372650/0900, IBAN: SK38 0900 0000 0050 5237 2650

Okresný súd Nitra, oddiel Sro. Vložka číslo : 28004/N

 

Dozorný orgán:
Slovenská obchodná inšpekcia (SOI)
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj, Staničná 9, 94901 Nitra
tel.: 037/7720001, Fax: 037/7720024

 

Pre osobný odber je prevádzka otvorená:



Pracovné dni:

Pondelok - Piatok: 07:30 - 16:30.

Sobota, Nedeľa a sviatky: ZATVORENÉ

Nájdete nás v Lehote pri Nitre.

 

1. Všeobecné obchodné podmienky



Všetky objednávky realizované prostredníctvom internetového obchodu www.tifantex.sk sú pre obe zmluvné strany záväzné. Predávajúci je:
TifanTEX s.r.o. 951 36 LEHOTA, ul. Hlavná 623. Lehota pri Nitre
Všetky reklamácie, osobné odbery a sťažnosti vybavujeme taktiež na tejto adrese.

IČO: 45955824
DIČ: 2023161525
IČ DPH: SK2023161525
Mail: podpora@tifantex.sk


Mobil: +421 918 046 176 ( Po-Pia: 8:00 - 14:00hod )
Pevná linka: +421 37 6553 066 ( Po-Pia: 8:00 - 15:00hod )

Bankové spojenie: 5052372650/0900, IBAN: SK38 0900 0000 0050 5237 2650 (Prosíme zákazníkov - neuhrádzajte bankový prevod pred vystavením faktúry)
Okresný súd Nitra, oddiel Sro. Vložka číslo : 28004/N



Kupujúcim sa rozumie fyzická alebo právnická osoba, ktorá objedná v internetovom obchode na webovom sídle www.tifantex.sk tovar alebo službu a uzatvorí s predávajúcim zmluvu na diaľku prostredníctvom prostriedkov komunikácie na diaľku vrátane nie však výlučne prostredníctvom telefónu, elektronickou poštou (ďalej len e-mail) alebo webovým rozhraním.

Dozorný orgán:
Slovenská obchodná inšpekcia (SOI)
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj, Staničná 9, 94901 Nitra
tel.: 037/7720001, Fax: 037/7720024


Predaj tovaru prostredníctvom internetu sa riadi zákonom č. 102/2014 Z. z. o elektronickom obchode v platnom znení.

Zákon o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzatvorenej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Podľa tohto zákona k uzatvoreniu zmluvy dochádza momentom, keď spotrebiteľ obdrží od predávajúceho potvrdenie objednávky tovaru po jeho výbere z internetovej ponuky, teda na diaľku. 



Zmluva sa uzatvára minimálne na 24 kalendárnych mesiacov, teda bežnú dĺžku trvania záruky produktu, ak pri konkrétnom produkte nieje uvedené inak, teda viac ako 24 kalendárnych mesiacov (predĺžená záruka). Všetky objednávky podané prostredníctvom tejto internetovej predajne predávajúceho sú považované za záväzné. Kupujúci bude pred odoslaním objednávky vyzvaný, aby zaškrtnutím políčka potvrdil, že sa oboznámil s týmito všeobecnými obchodnými podmienkami, v plnom rozsahu porozumel ich obsahu a že s nimi súhlasí. Predmetné obchodné podmienky sa budú vzťahovať na všetky kúpne zmluvy medzi kupujúcim a predávajúcim, ktoré sú uzatvárané prostredníctvom internetového obchodu ako zmluvy na diaľku a na všetky vzťahy z nich vyplývajúce.



2. Ako nakupovať




Zákazník či objednávateľ si u predávajúceho z ponuky vyberie konkrétny produkt/produkty. Každý produkt má svoj osobitný popis vlastností, podľa ktorých sa kupujúci rozhoduje o kúpe produktu. Predávajúci je platcom DPH. Pri každom produkte je teda taktiež uvedená cena bez DPH aj cena s DPH (+ 20% daň z pridanej hodnoty) a platí pre každý produkt zvlášť. Predávajúci si vyhradzuje právo meniť ceny v závislosti od možných akcií či výpredajov. Ceny produktov sú uvedené bez poštovného. Dokladom o predaji na diaľku je faktúra, ktorá slúži aj ako dodací a záručný list a je dodaná na email poskytnutý kupujúcim. Ak kupujúci emailovú adresu neposkytne, je tento doklad priložený priamo v balíku spolu s tovarom.


Objednávať tovar je možné nepretržite 24 hodín denne. Pri nakupovaní nie je potrebná registrácia, no uľahčí Vám nakupovanie v budúcnosti. Pri osobnom odbere na výdajnom mieste Lehota pri Nitre sa platí v hotovosti cez elektronickú registračnú pokladnicu, nie prostredníctvom platobných kariet. Osobný odber je možné zrealizovať na adrese: TifanTEX s.r.o. 951 36 LEHOTA, ul. Hlavná 623




3. Objednávka



Tovar sa objednáva zadaním počtu kusov a následným stlačením tlačidla KÚPIŤ. Tovar sa automaticky vloží do košíka, ktorý je k nahliadnutiu stlačením ikony košíka vpravo hore. Na stránke KOŠÍK môžete ešte dodatočne upraviť počet kusov, pripojiť poznámku napr. farebná kombinácia, druh a iné, vyberiete spôsob dopravy a stlačte VYPLNIŤ DODACIE ÚDAJE (OBJEDNAŤ), vyplňte formulár s osobnými údajmi, tel. číslom, e-mailom a dodacou adresou, zaškrtnite políčko so súhlasom spracovania osobných údajov a môžete vyjadriť nesúhlas, so zaslaním dotazníka spokojnosti v rámci programu Heureka - Overené zákazníkmi, nakoniec stlačte ODOSLAŤ OBJEDNÁVKU. Po jej odoslaní bude táto objednávka zaregistrovaná. Následne Vám na Vami uvedený e-mail príde potvrdenie o zaregistrovaní objednávky. Súčasťou objednávky je povinnosť zaplatiť cenu objednávky. Táto informácia je taktiež uvedená pri tlačidle "Odoslať objednávku" a teda kupujúci je povinný po odoslaní objednávky za ňu zaplatiť jej cenu.




4. Storno objednávky a vrátenie tovaru





Kupujúci má právo stornovať objednávku bez udania dôvodu v deň jej vystavenia, alebo v nasledujúci deň a to e-mailom, telefonicky alebo faxom. Akceptovanie storna objednávky bude potvrdené kupujúcemu taktiež e-mailom, telefonicky alebo faxom. Kupujúci môže vrátiť tovar bez udania dôvodu do 14 dní od jeho zakúpenia. Tovar nesmie byť poškodený. Ak bolo už za objednávku zaplatené, no kupujúci chce i tak objednávku stornovať, je potrebné zaslať informácie o bankovom účte kupujúceho na ktorý mu bude späť zaslaná zaplatená cena za objednávku. Pri zrušení a storne objednávky si neúčtujeme žiadne poplatky ani penále.


Podľa § 8 zákona 102/2014 Z.z., môže spotrebiteľ (kupujúci) tovar zakúpený v našom internetovom obchode vrátiť bez udania dôvodu najneskôr do 14 pracovných dní od jeho prevzatia. V tomto prípade je spotrebiteľovi (kupujúcemu) vrátená celá fakturovaná suma za produkt. Kupujúci má právo po prevzatí tovar rozbaliť a odskúšať obdobným spôsobom ako pri nákupe v klasickom kamennom obchode, a to v rozsahu potrebnom na zistenie povahy, charakteristík a fungovania tovaru. Spotrebiteľ (zákazník) je zodpovedný za akékoľvek zníženie hodnoty tovaru. Odskúšať teda neznamená začať tovar používať a po niekoľkých dňoch vrátiť predávajúcemu. Ustanovenia v tejto časti výslovne neplatia pre právnické osoby a pre fyzické osoby – podnikateľov ako aj fyzické osoby – nepodnikateľov nespĺňajúcich vymedzenie v zákone č. 108/2000 Z. z. Prepravné náklady pri vrátení tovaru hradí kupujúci v prípade, ak výrobok plne zodpovedal kvalitatívnym požiadavkám a nebol vadný. Tovar je potrebné vrátiť na adresu: TifanTEX s.r.o. 951 36 LEHOTA, ul. Hlavná 623. Lehota pri Nitre. Tovar nesmie byť poškodený ani iným spôsobom nesmie byť znížená jeho hodnota.

V prípade, že kupujúci odstúpi od zmluvy a doručí predávajúcemu tovar so zníženou hodnotou, ktorý je používaný, poškodený alebo neúplný, uhradí kupujúci predávajúcemu náklady, ktoré vznikli v súvislosti s opravou tovaru a jeho uvedením do pôvodného stavu (ak je uvedenie do pôvodného stavu možné). V prípade ak nie je možné tovar uviesť do pôvodného stavu, bude tovar odoslaný naspäť ku kupujúcemu, bez nároku na vrátenie kúpnej ceny navyše kupujúci uhradí náklady spojené s opätovným zasielaním tovaru. Tovar vrátený na spôsob dobierky predávajúci neprevezme. Odporúčame Vám zaslaný tovar poistiť. Cena za tovar bude kupujúcemu vrátená po skontrolovaní vráteného tovaru najneskôr do 15 dní od odstúpenia od zmluvy a to bankovým prevodom.


V prípade ak si kupujúci zakúpi tovar v akciovom/výhodnom sete, je pri vrátení či výmene tovaru nutné zaslať späť celý set. Nie je možné set deliť či meniť jeho zloženie. V prípade vrátenia neúplného, znehodnoteného, poškodeného, znečisteného či používaného setu predávajúci ihneď upovedomí kupujúceho o chýbajúcej/poškodenej časti/častiach. Ak kupujúci nedoručí ani po vyzvaní predávajúceho zvyšné časti tovaru/setu, bude tovar odoslaný naspäť ku kupujúcemu, bez nároku na vrátenie kúpnej ceny navyše kupujúci uhradí náklady spojené s opätovným zasielaním tovaru.


V súlade s § 12 ods. 5 vyššie uvedeného zákona objednávateľ nemôže odstúpiť od zmluvy, ktorej predmetom sú:

• poskytovanie služby, ak sa služba začala plniť so súhlasom objednávateľa pred uplynutím lehoty na odstúpenie od zmluvy
• predaj tovaru zhotoveného podľa osobitných požiadaviek objednávateľa alebo tovaru určeného osobitne pre jedného objednávateľa, alebo tovaru, ktorý vzhľadom na jeho vlastnosti nemožno vrátiť


Niektoré druhy tovarov predáva predávajúci ako poškodené - nefunkčné. Na tú časť tovaru, ktorá je nefunkčná či poškodená, sa záruka nevzťahuje. Kupujúci je pred zakúpením takéhoto tovaru upovedomený a to v popise daného produktu s priloženými fotografiami.




5. Dodanie tovaru




Objednaný tovar bude zaslaný na uvedenú adresu v priebehu 24 hodín ak nebude v košíku uvedené inak. Platí len v pracovných dňoch. Pokiaľ z akéhokoľvek dôvodu nebude možné vybaviť objednávku do 3 dní, budeme Vás o tom informovať telefonicky alebo mailom. Objednávky prijaté do 12:00 hod. budú spracované ešte v tento deň a odoslané v prípade ak sa jedná o pracovný deň. Dodanie tovaru je prostredníctvom spoločností Slovenskej Pošty a Kuriérskou spoločnosťou SPS. Dodanie tovaru sa pohybuje v rozmedzí od 1 do 3 pracovných dní ak nebude v košíku uvedené inak od odoslania objednávky kupujúcemu zo sídla predávajúceho.


Predávajúci sa zaväzuje:

• dodať kupujúcemu druh a množstvo objednaného tovaru v kúpnej cene a za platobných podmienok, ktoré platia v deň odoslania objednávky
• dodať kupujúcemu tovar vhodne zabalený, aby nedošlo k jeho poškodeniu počas prepravy


Predávajúci nezodpovedá za:

• oneskorené dodanie tovaru zavinené nesprávne udanou adresou prijímateľa
• oneskorené dodanie tovaru zavinené prepravnou spoločnosťou 


Kupujúci sa zaväzuje:

• objednaný tovar prevziať, skontrolovať neporušenosť obalov
• zaplatiť za tovar cenu v plnej výške a v zmysle platobných podmienok platných v deň odoslania objednávky


V prípade, že si kupujúci tovar neprevezme (na základe objednávky), predávajúci si vyhradzuje právo uplatniť svoj nárok na náhradu vzniknutej škody. V prípade, že si kupujúci tovar neprevezme pri prvom doručení, a požaduje opätovné doručenie tovaru, je povinný uhradiť náklady prvého ako aj opätovného doručenia tovaru. Predávajúci je oprávnený v závislosti na charaktere obchodu (množstvo, cena, typ produktu, náklady na prepravu, vzdialenosť a pod.) predovšetkým pri cene vyššej ako 150 €, žiadať kupujúceho o autorizáciu objednávky dôveryhodným spôsobom, napr. telefonicky, mailom alebo písomne. V prípade odmietnutia autorizácie kupujúcim, prevádzkovateľ považuje objednávku za neplatnú.

6. Spôsob dopravy a platobné podmienky



Spôsob dopravy a platby si volí zákazník v "košíku". Prepravné náklady hradí kupujúci a sú nasledovné (pokiaľ nie je v košíku uvedené inak):
 

Spôsob dopravy - Suma v EUR s DPH

- ***Osobný odber v Lehote pri Nitre - 0 €
- Balík na zákazníkom zvolenú poštu - 5 €
- Poštový kuriér - Kuriér Slovenskej Pošty - 5 € 
- Kuriér spol. SPS - 5 €  

Spôsoby platby: 

- Platba na dobierku - príplatok 1 €
- Platba klasickým prevodným príkazom - príplatok 0 € (vystavíme Vám FA, zašleme na mail a po jej úhrade tovar odosielame)
- ***v hotovosti na výdajnom mieste - nie je možná platba kartou.

*** Prosíme, berte na vedomie zdĺhavý proces vybavovania veľkoobchodnej objednávky. Preto ak si zvolíte osobný odber, bude Vám prirpavené presne to, čo ste si objednali a tovar u Nás už nebude možné dokupovať.


*Tovar na faktúru so splatnosťou novým zákazníkom neposkytujeme.


- Platba kartou, platobné tlačítka banky - poskytovateľ spoločnost ComGate Payments, a.s



7. Záručné podmienky




Na tovar sa vzťahuje záručná lehota 24 mesiacov a začína plynúť dňom prevzatia tovaru. Záruka sa vzťahuje na preukázateľné výrobné vady spôsobené výrobcom. Záruka sa nevzťahuje na chyby vzniknuté nesprávnym používaním a ošetrovaním tovaru spôsobené kupujúcim. Záruka sa taktiež nevzťahuje na bežné opotrebenie tovaru spôsobené jeho používaním. Záručné podmienky sa riadia ustanoveniami Občianskeho zákonníka č. 40/1964 Zb. v platnom znení. Záručná doba je 24 mesiacov, pokiaľ nie je pri konkrétnom tovare uvedené inak (predĺžená záruka teda 24 mesiacvo a viac) a začína plynúť dňom prevzatia tovaru kupujúcim. V prípade výmeny tovaru za nový začína bežať záručná doba na nový tovar nanovo od jeho prevzatia. Ak dôjde k výmene vadnej súčiastky, na ktorú bola poskytnutá záruka, začína plynúť nová záručná doba 24 mesiacov na danú súčiastku.


Záruka zaniká poškodením tovaru neodborným používaním alebo iným neštandardným zaobchádzaním, vrátane neodborného servisného zásahu. Záručná doba všetkým osobám, používajúcim výrobok pre účely podnikania s týmto výrobkom je stanovená na 12 kalendárnych mesiacov. Vrátenie prebieha prostredníctvom vyplnenia reklamačného protokolu tu a následného zaslania tovaru späť na Našu adresu pri splnení reklamačných podmienok z bodu 8. kde je uvedená taktiež adresa na reklamácie či vrátenie.

Na stiahnutie: Reklamačný protokol


Pozn: Pri vrátení tovaru je potrebné priložit pôvodnú faktúru - doklad o zakúpení. Ak neviete reklamačný protok stiahnuť či vyplniť, postači priložiť pôvodnú faktúru, na ktorú môžete rukou napísať, čo požadujete. V prípade vrátenia prosím napíšte aj číslo účtu, kam budeme zasielať finančé prostriedky za vrátenie tovaru.



8. Reklamačné podmienky



Kupujúcemu odporúčame pred prevzatím a zaplatením zásielky, na mieste skontrolovať či balík - zásielka nie je poškodená. V prípade rozsiahleho poškodenia (roztrhnutý obal, deformácie a iné rozsiahle poškodenie) odporúčame zásielku neprebrať.


Pri reklamácii:
 Balík musí byť riadne zabalený a má obsahovať: reklamovaný tovar vrátane príslušenstva, popis závady a kontaktné údaje kupujúceho – meno a priezvisko, prípadne údaje obchodnej spoločnosti/fyzickej osoby – podnikateľa, spiatočná adresa, tel.číslo, e-mail. Tovar je potrebné zaslať buď formou balíka, alebo doporučene ako list prostredníctvom pošty na túto adresu: TifanTEX s.r.o. 951 36 LEHOTA, ul. Hlavná 623. Lehota pri Nitre . Pri zaslaní tovaru dobierkou nebude táto zásielka prijatá. Tovar odporúčame poistiť. Reklamovaný tovar musí byť dodaný mechanicky nepoškodený, bez neodborných zásahov. Spiatočnú prepravu po vybavení oprávnenej reklamácie hradí predávajúci.


Predávajúci je zodpovedný za vady či poškodenie výrobku v prípade, že dôjde k vade výrobku v záručnej dobe, a tým má kupujúci právo na odstránenie vzniknutej vady. V prípade, že vada tovaru je neodstrániteľná, nahradí dodávateľ kupujúcemu vadný výrobok novým, alebo po dohode - výrobkom iného typu, pričom dôjde k doplateniu, alebo vráteniu cenového rozdielu.


Reklamáciu nieje možné uplatniť na poškodenie vzniknuté:

• prirodzeným alebo nadmerným mechanickým opotrebením
• znečistením tovaru alebo jeho častí v dôsledku zanedbania údržby
• používaním tovaru v podmienkach, ktoré nezodpovedajú svojou teplotou, prašnosťou, vlhkosťou, chemickými a mechanickými vplyvmi prostredia, v ktorom sa tovar bežne používa
• zásahom do tovaru neoprávnenou osobou (neodborné opravy alebo úpravy)
• pri používaní tovaru v rozpore s návodom na obsluhu
• záruka sa tiež nevzťahuje na škody vzniknuté v dôsledku živelnej udalosti, živelnej katastrofy, násilného poškodenia, poveternostných podmienok, alebo prevádzkou v extrémnych a neobvyklých podmienkach


Všetky právom uplatnené záručné opravy sú bezplatné vrátane nákladov na doručenie opraveného tovaru kupujúcemu. V súlade s §598 zák. č. 40/1964 Zb. (Občiansky zákonník) v platnom znení, má kupujúci nárok na úhradu nevyhnutných nákladov, ktoré mu vznikli v súvislosti s uplatnením práv zo zodpovednosti za vady. Predávajúci rozhodne o reklamácii čo najskôr avšak najneskôr do 30 pracovných dní. V odôvodnených prípadoch, najmä ak sa vyžaduje zložité technické zhodnotenie stavu výrobku alebo služby, najneskôr do 30 dní odo dňa uplatnenia reklamácie. Po uplynutí tejto lehoty má spotrebiteľ právo od zmluvy odstúpiť alebo má právo na výmenu výrobku za nový výrobok. Predávajúci upozorní o vybavení reklamácie kupujúceho buď telefonicky alebo e-mailom a tovar odošle na vlastné náklady na adresu kupujúceho. Záručná doba na ponúkaný tovar je 24 mesiacov pokiaľ nie je pri tovare uvedená dlhšia záručná doba a začína plynúť dňom prevzatia tovaru kupujúcim.


Po vybavení reklamácie bude kupujúcemu odoslaný opravený či nový tovar. Vybavením reklamácie sa záručná doba predlžuje o dobu trvania reklamácie. Ak bola reklamácia v zákonnej záručnej lehote vybavená výmenou tovaru za nový, potom záručná doba začne plynúť znova od dátumu vybavenia reklamácie. Pre uplatnenie reklamácie postupujte nasledovne : Stiahnite si reklamačný protokol tu vyplňte ho - alebo postači priložiť pôvodnú faktúru, na ktorú môžete rukou napísať, čo požadujete. V prípade vrátenia prosím napíšte aj číslo účtu, kam budeme zasielať finančé prostriedky za vrátenie tovaru a zašlite spolu s reklamovaným tovarom na našu adresu : TifanTEX sro. 95136 Lehota, ul. hlavná 623. K zásielke je vždy potrebné priložiť kópiu faktúry - teda doklad o zakúpení. Tovar zasielajte ako balík, nikdy nie ako dobierku, tovar zaslaný na dobierku nebude prevzatý.



9. Alternatívne riešenie sporov:



Nakupujúci – spotrebiteľ – má právo obrátiť sa na predávajúceho so žiadosťou o nápravu (e-mailom na podpora@tifantex.sk) ak nie je spokojný so spôsobom, ktorým predávajúci vybavil jeho reklamáciu alebo ak sa domnieva, že predávajúci porušil jeho spotrebiteľské práva. Ak predávajúci odpovie na túto žiadosť zamietavo alebo na ňu neodpovie do 30 dní od jej odoslania, spotrebiteľ má právo podať návrh na začatie alternatívneho riešenia sporu subjektu alternatívneho riešenia sporov (ďalej len subjekt ARS) podľa zákona 391/2015 Z.z. ARS subjektami sú orgány a oprávnené právnické osoby podľa §3 zákona 391/2015 Z.z. Zoznam subjektov ARS je možné nájsť na stránke Ministerstva hospodárstva SR www.mhsr.sk. Návrh môže spotrebiteľ podať spôsobom určeným podľa §12 Zákona 391/2015 Z.z. Spotrebiteľ môže podať sťažnosť aj prostredníctvom platformy alternatívneho riešenia sporov RSO, ktorá je dostupná online na https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/consumers/resolve-your-consumer-complaint_sk 


Alternatívne riešenie sporov môže využiť len spotrebiteľ – fyzická osoba, ktorá pri uzatváraní a plnení spotrebiteľskej zmluvy nekoná v rámci predmetu svojej podnikateľskej činnosti, zamestnania alebo povolania. Alternatívne riešenie sporov sa týka len sporu medzi spotrebiteľom a predávajúcim, vyplývajúceho zo spotrebiteľskej zmluvy alebo súvisiaceho so spotrebiteľskou zmluvou. Alternatívne riešenie sporov sa týka len zmlúv uzatvorených na diaľku. Alternatívne riešenie sporov sa netýka sporov, kde hodnota sporu neprevyšuje sumu 20 EUR. Subjekt ARS môže od spotrebiteľa požadovať úhradu poplatku za začatie alternatívneho riešenia sporu maximálne do výšky 5 EUR s DPH.



10. Ochrana osobných údajov




S osobnými údajmi kupujúceho budeme zaobchádzať v zmysle zákona č. 428/2002 Z.z. o ochrane osobných údajov v informačných systémoch. Všetky Vami zverené údaje nebudú poskytnuté tretej osobe, s výnimkou prepravcov či iných spoločností potrebných pre spracovanie objednávky. Údaje, ktoré nám poskytnete, sú po registrácii alebo prijatí objednávky uložené výlučne na serveri www.tifantex.sk v žiadnom prípade nie sú prístupné tretím stranám.


V našich databázach sú ukladané nasledujúce osobné údaje:

V prípade fyzickej osoby – nepodnikateľa/spotrebiteľa: Meno, Priezvisko, Adresa, Telefónne číslo, E-mail. V prípade právnickej osoby - firma: Názov firmy, Meno zodpovednej osoby, Priezvisko zodpovednej osoby, Adresa sídla firmy, Adresa doručenia tovaru, telefón, E-mail. Všetky osobné údaje, ktoré nám pri registrácii alebo pri vytváraní objednávky poskytnete, slúžia výlučne na účely administratívneho spracovania Vašej objednávky, pre účely tvorby a archivácie daňových dokladov a chod internetového obchodu www.tifantex.sk 


Vaše osobné údaje sa ukladajú v databázach www.tifantex.sk po dobu 3 kalendárnych rokov. O vymazanie osobných údajov z databázy môžete požiadať prostredníctvom e-mailu na adrese tifantex@tifantex.sk či podpora@tifantex.sk O vymazaní údajov resp. zrušení registrácie Vás budeme informovať prostredníctvom e-mailu. V zmysle zákona č. 428/2002 Zb. z. o ochrane osobných údajov prevádzkovateľ internetového obchodu www.tifantex.sk sa zaväzuje, že osobné dáta, ktoré poskytne kupujúci prostredníctvom objednávkového formulára nebudú bez súhlasu vlastníka týchto dát akokoľvek poskytované tretej osobe. Ďalšie znenie o spracovaní a ochrane osoných údajov nájdete tu: Spracovanie a ochrana osobných údajov.


Dozorný orgán:
Slovenská obchodná inšpekcia, Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj, Staničná 9, 94901 Nitra
kontakt : tel: 037/7720001, Fax: 037/7720024



11. Predaj tovaru s obmedzením




Podl'a platných zákonov je nákup niektorých typov tovaru obmedzený dosiahnutím veku 18-tich rokov, resp. výnimkou, udeľovanou ministerstvom vnútra podľa § 8 ods. 2 zákona č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov( ďalej len zákon ).


Ide o nasledujúce skupiny tovarov:

•       zbrane a strelivo kategórie A ( § 4 zákona ),
•       zbrane kategórie B ( § 5 zákona ), podliehajúce povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnosti podľa tretej, štvrtej a šiestej časti zákona,
•       zbrane kategórie C ( § 6 zákona ), podliehajúce povoľovaciemu konaniu a evidenčnej povinnostipodľa tretej, štvrtej a šiestej časti zákona,
•       zbrane kategórie C ( § 7 zákona ), podliehajúce evidenčnej povinnosti podľa § 37 zákona,
•       prostriedky sebaobrany (obranné spreje, obušky, boxery, tonfy a iné produkty)


Podľa § 2 ods. 1 písm. a) zákona sa rozumie zbraňou prenosné zariadenie, ktoré vystreľuje, je konštruované alebo môže byť upravené tak, aby vystreľovalo strelu, a ktorého princípom funkcie je okamžité uvoľnenie energie pri výstrele; za zbraň sa považuje aj jej hlavná časť, súčasť zbrane, replika zbrane a napodobenina zbrane. K nákupu týchto typov tovaru v našom internetovom obchode je preto nutné: poslat’(čitatel’nú) fotokópiu obidvoch strán občianskeho preukazu: e-mailom na adresu: objednavky@tifantex.sk 


Bez splnenia vyššie uvedených podmienok nemóže byť objednávka obsahujúca ktorýkoľvek z vyššie uvedených typov tovaru vybavená a bude stornovaná. Na základe dohody s predávajúcim je možné takúto objednávku vybavit' bez sporných položiek. Všetky dodatočne poskytnuté osobné údaje sú považované za doverné a je s nimi zaobchádzané podl'a ustanovení, uvedených v odstavci Ochrana osobných údajov zákazníkov a podľa zákona o ochrane osobných údajov. Pred dokončením a odoslaním objednávky je zákazník poučený o povinnosti uviesť do objednávky správne a platné údaje a ich zadaním a potvrdením objednávky zákazník potvdzuje skutočnosť, že bol o tejto skutočnosti poučený a berie na vedomie, že za prípadné zadanie nesprávnych a neplatných údajov preberá plnú zodpovednosť. Zbrane, strelivo a pyrotechnika sa nemôžu zasielať poštou či inou prepravnou službou a po ich objednaní je nutný osobný odber na Našom výdajnom mieste


Akustické zbrane

Akustické zbrane predávané našou spoločnosťou sú upravené podľa zákonov Slovenskej Republiky. Všetky sú dodávané s protokolmi o novom kusovom overení zbraní potvrdzujúcom zmenu druhu zbrane z jej originálnej verzie na akustickú zbraň. Dokumenty sú k dispozícii aj v anglickom jazyku. Na kúpu je potrebné mať 18 rokov a potvrdiť to zaslaním kópie dokladu totožnosti na našu adresu alebo mailovú adresu. Doklad treba zaslať iba pri prvej kúpe. Je nevyhnutné, aby sa zákazník uistil, že tento druh zbraní je legálny v jeho krajine. Ak je potrebné registrovať túto zbraň, odporúča sa to dodržať a riadiť sa podľa zákonov príslušnej krajiny. Uvedené zbrane nepredávame mimo územia EU


UPOZORNENIE !!!

od 1.7.2015 platí novelizácia zákona 190/2003 Z. z  ohľadne expanzných zbraní ( kategória D). Expanznú zbraň zakúpenú po tomto dátume treba do 7 dni po kúpe prihlásiť na príslušnom ORPZ. Expanzné zbrane nemožno posielať poštou , alebo iným spôsobom fyzickým osobám-len osobný odber na výdajnom mieste, alebo možné poslať najbližšiemu oprávnenému obchodníkovi vo Vašom okoli. Na kúpu expanznej zbrane stačí naďalej len OP a vek 18 rokov!


Online Veľkoobchod Nitra TifanTEX

Veľkoobchod s oblečením, outdoor doplnkami, sebaobrannými pomôckami domácimi potrebami a rozličným tovarom. Vlastníte obchod, predajňu, prevádzku alebo potrebujete tovar vo veľkom množstve? U Nás nájdete tovar za tie najlepšie ceny na ďalší predaj s najvýhodnejšou maržou. Nakupujte z pohodlia domova, tovar vám skontrolujeme, zabalíme a doručíme priamo na prevádzku, do obchodu alebo ku Vám domov. 

Pre zobrazenie cien a následný nákup sa ale musíte najskôr registrovať. Vašu registráciu schválime do 24 hodín a môžete nakupovať.



Podmienky pre nakupovanie v Našom veľkoobchode

1. Registrácia

Je potrebná registrácia a vyplnenie všetkých údajov o Vás a Vašej firme / spoločnosti / živnosti 

Registrujte sa kliknutím TU 

2. Overenie 

Na základe poskytnutých informácií (IČO, DIČ, prípadne IČ DPH) Vám účet overíme.

3. Schválenie 

Vašu registráciu schválime
do 24 prac. hodín

4. Môžete nakupovať za Veľkoobchodné ceny 

Minimálna suma pre objednanie tovaru je 100 € s DPH, bez poštovného.

Pre objednávky do 100 s DPH € Vám bude účtovaný manipulačný poplatok 15€ (20€ spolu s poštovným)



Vyberiete si tovar, vložíte do košíka a postupujete tak, ako pri každom inom nákupe na eshope. Je to naozaj tak jednoduché. Po odoslaní objednávky Vám príde potvrdzujúci mail (v prípade, ak ste ho uviedli správne) a rekapitulácia objednávky. Pokiaľ si zvolíte platbu na dobierku - tovar pripravíme a odošleme. Doba dodania sú približne 2 prac. dni. Pokiaľ si zvolíte platbu bankovým prevodom, vystavíme Vám faktúru, zašleme na Váš mail. Po jej úhrade Vám tovar odošleme. 

Poštovné, spôsob platby

Spôsob dopravy - Suma v EUR s DPH

- ***Osobný odber v Lehote pri Nitre - 0 €
- Balík na zákazníkom zvolenú poštu - 5 €
- Poštový kuriér - Kuriér Slovenskej Pošty - 5 € 
- Kuriér spol. SPS - 5 €  

Spôsoby platby: 

- Platba na dobierku - príplatok 1 €
- Platba klasickým prevodným príkazom - príplatok 0 € (vystavíme Vám FA, zašleme na mail a po jej úhrade tovar odosielame)
- ***v hotovosti na výdajnom mieste - nie je možná platba kartou.

*** Prosíme, berte na vedomie zdĺhavý proces vybavovania veľkoobchodnej objednávky. Preto ak si zvolíte osobný odber, bude Vám pripravené presne to, čo ste si objednali a tovar u Nás už nebude možné dokupovať.


*Tovar na faktúru so splatnosťou novým zákazníkom neposkytujeme.


Aktuálna doba dodania sú približne 2 pracovné dni od vytvorenia objednávky.
Doba dodania sa líši v závislosti od vyťaženosti obchodu ale aj sviatkov a podobne, nikdy však nie je dlhšia ako 4 pracovné dni. Pokiaľ je s objednávkou problém (chýbajúci tovar, chybné informácie a pod.) doba dodania sa predlžuje.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NDRlMTk3ZG